Om bloggen

BjornSennbrink.se har innehåll som publicerades första gången i slutet av sommaren 2008 och är still going strong sommaren 2022+ med drygt 700 st publicerade bloggtexter. Fokus är bloggtexter om föräldrarollen, hus och hem, ekonomi, digital marknadsföring samt jobb och företagande.

Före den här bloggen skrev jag en slags dagbok online. Detta var i slutet av 1990-talet/början av 2000-talet och fenomenet kallades för ego. Den som gräver i arkivet kan finna sennbrink.com med allehanda triviala uppdateringar.

Det bästa med att blogga är att det är mentalt utvecklande. För mig är bloggande en slags terapi. Det rensar hjärnan och frigör tankekapacitet. Att skriva och att publicera är en kreativ process som utvecklar mitt eget tänkande, resonerande och min förståelse för andra människors utmaningar samt glädjeämnen.

Det bästa med att blogga är att det kan leda till oväntade relationer. Hösten 2009 körde jag färdtjänst och fick en dag ett telefonsamtal av en person som läst min blogg och som behövde lite hjälp med WordPress. Den bloggposten gjorde att jag inom ett år kunde säga upp mig och fokusera på konsultfirman till 100%.

Det bästa med att blogga är att det kan generera drömmars uppfyllelse. Våren 2013 fick jag ett telefonsamtal av en person som sett mitt bilbloggande. Det samtalet resulterade i att jag fick möjlighet att prova på vad jag drömde om som liten pojke, hemma på kammaren dreglandes över motortidningar – SUVTEST föddes och vem kunde tro att jag några år efter det skulle få en vecka med en bil för 1,2 miljoner kronor och en som var snabbare 0-100 än Ferrari F40?

// Björn Sennbrink, 2022