Jag har köpt två par nya glasögon. Mitt synfel har blivit värre de senaste 4-5 åren och de nya skarpa glasögonen har gett mig yrsel och illamående. Detta i kombination med stress och dåliga sömnvanor.

Först trodde jag att det var en förkylning på gång. Det kom så plötsligt. Det kan vara en förkylning. Nya glasögon ska inte ge ont i halsen. Eller rinnande näsa.

Jag googlade och fann andra som beskrev hur jag mår i kombination med nya skarpare glasögon. Det lugnade ner mig och jag lever med tanken om att det är glasögonen som påverkat mig, inte baciller.

Jag fick glasögon första gången när jag var sju år gammal. Vad jag kan minnas har jag alltid handlat glasögon hos Holmqvist Optik i Örebro (Synsam).

Den här gången köpte jag glasögonen hos Specsavers. Min fru köpte glasögon där i höstas och var nöjd. Särskilt prisbilden är attraktiv.

Två par glasögon för 5200 kr: Ett par Tommy Hilfiger-bågar och ett par utan namn. TH-bågarna kommer jag att bära varje dag är tanken. De andra kommer att fungera som reserv. TH-bågarnas glas har dessutom toning, något jag haft i 20 år och inte kan vara utan.

Uppdatering 20 februari 2016: Tommy Hilfiger-bågarna kom att bli sekundära glasögon. Det andra paret med sin neutrala färg visade sig passa bättre till min garderob.