Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai är en liten kompakt-SUV för dig som lessnat på vanliga småbilar. QQ är en lagom stor bil, bra för dig som tar steget från personbil till SUV och som vill komma upp dig på vägarna.

Liten kompakt-SUV

På samma gata som Nissan Qashqai finner vi bl.a. Kia Sportage och Hyundai Tucson. Det är SUV:ar eller Crossovers som bär en del offroadattribut men som sällan ser annat än oplogad stadsgata eller guppig grusväg. Du kan till och med köpa dessa bilar utan fyrhjulsdrift.

Motorer, växellådor och varianter

Nissan Qashqai säljs i Sverige 2016 med bensin (DIG-T) och dieselmotorer (dCi) samt manuella och automatiska växellådor + att du kan välja mellan fyra varianter (Visia, Acenta, N-Connecta, Tekna) och om du vill ha fyrhjulsdrift eller enbart tvåhjulsdrift. Prislistan ger att det finns 28 versioner för dig att välja på. Priser från 182 900 till 289 900 kr för nya exemplar.

Bra-att-ha-utrustning

Nissan Qashqai må ha ett lågt inköpspris men det betyder inte att du (som hos t.ex. BMW) köper en naken bil. Några saker som är standard:

  • Däcktrycksövervakning – hjälper dig att köra med rätt mängd luft i däcken. Ett bra sätt att spara bränsledroppar.
  • 6 krockkuddar – två fram (såklart), sidokrockgardiner och sidokrockkuddar även i baksätet. Det senare är t.ex. ett tillval för flera tusenlappar på den enormt mycket dyrare SUV:en GLS från Mercedes-Benz.
  • ESP elektroniskt antisladdsystem – idag lika självklart som låsningsfria bromsar och airbags.

Att köra Nissan Qashqai

Nissan Qashqai uppför sig tryggt och förutsägbart på såväl landsväg som motorväg. En relativt mjuk sättning i fjädringen i kombination med svag känsla i ratten gör att Nissan Qashqai nästan är lika tråkig att köra som en Renault. Eller det kanske stavas trygghet för du som redan köpt en Nissan Qashqai av senaste generationen?

Läs SUV-test av Nissan Qashqai

Auto Express
http://www.autoexpress.co.uk/Nissan/QASHQAI

Vi Bilägare
http://www.vibilagare.se/test/biltester/provkorning/provkorning-nissan-qashqai-2015

SUVTEST
https://bjornsennbrink.se/suv-test-nissan-qashqai/

Tjänstebilen.se
http://www.tjanstebilen.se/Biltester/Biltester_start/34825_Test_Nissan_Qashqai_-_trendsaettaren_bland_crossovers

Teknikens Värld
http://teknikensvarld.se/provkorning-av-nissan-qashqai-15-dci-110-150414/