Jag har fler än 500 personer i mina cirklar på Google+ och med den mängden personer som publicerar saker dröjer det inte länge innan något obehagligt dyker upp.

Eftersom jag för ett tag sen tog bort alla “vänner” på Facebook och sen lucia förra året inte använder Twitter, är det på Google+ de flesta av mina småuppdateringar hamnar. Jag tilltalas av variationen i flödet och där jag på tidigare tjänster följt professionella till största delen, är mängden vanligt folk större i min Google Plus-bubbla.

Näthat är något av ett modeord som har olika innebörd för olika personer. Somliga kanske anser att nedanstående skärmdump är betydelselös och att jag är dum som lyfter ut detta ur en cirkel. Men så är det väl med alla ankdammar, att förr eller senare så dyker det upp en svart svan. Sen om den svanen är jag eller personen som näthatade, det kan du upplysa mig om i kommentarsfältet.

google-plus-hate

För mig är det främmande att uttrycka sig så som Någon gjorde här ovan. Den omtalade ska alltså “utrotas” bara för Någon inte tycker att personer gör rätt i sin yrkesutövning. För mig är det 10-åringsmentalitet och Någon finns inte längre i mina Google-cirklar.

Del #2 i en serie blogginlägg där jag visar upp näthat ur mitt perspektiv på sociala medier.