Att få möjligheten att om än för en kort stund köra en supersportbil kan de flesta motorentusiaster hålla med om är något fyllt av känslor, förväntningar och framtida minnen. Just det senare är vad du kommer att leva med resten av livet och visst vill du leva ditt liv med fina minnen?

Vi bär med oss våra minnen hela livet (eller tills vi blir dementa på ålderns höst) och ett av mina egna bästa minnen var den gången jag fick möjlighet att ratta ett riktigt monster till bil. BMW byggde runt 1990 en serie med siffran 8 i början. Det fanns en V8 som hette 840 och en 850 med V12-motor. Jag körde den senare, BMW 850i, den med tolv cylindrar och ett djävulusiskt vrål när gaspedalen gick i botten.

8-serien var ca 4,8 meter lång och ca 180 cm bred samt bara 134 cm hög, en låg och bred samt ovanligt lång bil med monsterprestanda för sin tid. Idag är 0-100 km/h på mer än 7 sekunder inget att hänga i julgranen men då, för mer än 25 år sen var den riktigt snabb!

Inför att jag skulle få köra bilen hade jag ett påtagligt adrenalinpåslag. Du vet den där känslan när du skakar lite smått och gör ditt bästa för att dölja det. Bara att skriva om känslan ger ett litet påslag och det säger en hel del om vilka fina minnen jag har av att köra en sportbil med mer än tillräckligt pulver under huven. Att bilen drar till sig blickar på stan är heller ingen nackdel.

Idag finns det möjlighet för dig att uppleva samma känslor som jag. Det finns företag i Sverige som säljer presentkort som i sig ger dig rätten att boka en tid för körning av italienska fullblod. Gå in i det med ett öppet sinne och förstå att det är business, du lär inte få sladda med en Ferrari på racerbana utan det handlar mer om att ta tillvara på stunden.