SUV-nyhet: Mercedes GLE Coupé

GLE 450 AMG 4MATIC

Stuttgart presenterade så äntligen sin nya BMW X6-utmanare. Mercedes passar även på att bekräfta modellbeteckningen GLE, där MLC spekulerades kunna bli beteckningen för den nya SUV-coupén.

Mercedes GLE Coupé är en kopia av BMW X6 fast med mjukare linjer och rundad bakdel. De smala baklyktorna har vi sett tidigare på Mercedes lyxiga S-Klass Coupé.

Läs SUV-testet av Mercedes-Benz GLE 400 Coupé
https://bjornsennbrink.se/suv-test-mercedes-gle-400-coupe/

Mercedes GLE Coupé är precis som X6:an en fulsnygg bil. Mercedes har skulpterat en kaross som ur vissa vinklar ser verkligt personbilslik ut. Ur andra vinklar ser den aggressiv ut och ur vissa vinklar ser den ut som en övergödd kossa. Det senare är inte en komplimang…

Motorerna ut ur startblocken finns som diesel och bensin med en effekt på mellan 258 hk samt 367 hk. GLE 450 AMG blir den första AMG-modellen i den något enklare AMG Sports-utförandet, ett slags mellanting för dig som vill ha en AMG men som inte har råd med värstingarna…

Lägg även bokstaven G på minnet när du i framtiden tänker på Mercedes SUV-modeller. GLK liksom M-klassen och stora GL är beteckningar som kommer att fasas ut. GLA är i fortsättningen en SUV i A-klassen, GLC är en SUV i C-klassen, GLE är en SUV i E-klassen (GLE Coupé tillhör också E-klassen), GLS är en (kommande) SUV i S-klassen, och G-klassen förblir oförändrad.

Översiktssida – SUV:ar från Mercedes