Att jag tycker om att köra och att skriva om bilar förvånar nog ingen som känner mig. Du som kanske inte känner mig kan få veta att jag författar och publicerar texter om bilar som CarTestr.

CarTestr startade hösten 2015 som en YouTube-kanal och blev följande år det namn jag kom att använda som paraply/koncept för alla motorbloggar.

Nu i vår började utgivare av webbläsare på allvar upplysa användare som dig själv om att en del webbplatser inte är säkra. Över en natt började texten “inte säker” visas i adressfältet. Det som fattas är kryptering via SSL.

Att ha ett SSL-certifikat installerat på en webbplats kostar pengar.

När man som jag har fler än en handfull aktiva domännamn och webbplatser drar det snabbt iväg.

Ja, det finns billiga webbhotell som inkluderar ett Let’s Encrypt-certifikat.

Men jag är inte sugen på att lämna Loopia just nu. Deras kontrollpanel är den bästa i branschen i mitt tycke.

359 kr inklusive moms kostar ett RapidSSL-certifikat hos Loopia. Med 5 webbplatser blir det snabbt pengar som kan spenderas på annat.

För att motverka ökade kostnader i firman (alla bäckar små) har jag nu i påskhelgen bakat in min blogg Familjebuss i CarTestr. SSL inhandlades för CarTestr varpå texterna om familjebuss flyttades till den “nya” webbplatsen.

Framtida besökare till CarTestr.com kommer således att mötas av annat än puffar som länkar vidare inom nätverket. 30 st texter om bilar som är publicerade här på BjornSennbrink.se kommer också att flyttas. Mest läst på den här bloggen är iallafall inläggen om barnvagnar och bilbarnstolar.