Den hypade appen Meerkat, som låter dig streama video live via Twitter, har fått nya kompisar: Meerkatch, Meerkat Streams, Meerkat Roulette och #lookats

Meerkat, som jag skrev om för några dagar sen är den senaste coola appen som alla vill använda. Den lanserades i samband med South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas och appen har laddats ner mer än 100,000 gånger. Twitter-kontot för Meerkat har redan fler än 220,000 följare.

Meerkat Streams (http://meerkatstreams.com/) är en webbtjänst som samlar ihop streams och som gör det enkelt för dig att växla mellan olika streams. Menyvalet “Upcoming” tycker jag är det mest intressanta. Där visas schemalagda streams med nedräkning. Du behöver fortfarande appen för att titta på streams.

Meerkat kan sägas vara SnapChat för video. När en stream är slut går det inte att se streamen i efterhand. Det vill Meerkatch (http://www.meerkatch.com/) råda bot på. När du namnger din stream i Meerkat-appen lägger du till hashtaggen #katch. En stund efter att din stream är slut får du en mention på Twitter innehållandes en länk till ett YouTube-klipp av din stream:

Meerkat Roulette är en tjänst där du snabbt skiftar mellan olika streams. Inga konstigheter. Lookats (ordlek) erbjuder en liknande flöde som Meerkat Streams där du kollar på streams direkt i webbläsaren. Lookats kräver dock att du har Flash installerat…