[LÖSNING] Svartmyror invaderar huset

Bästa medlet mot svartmyror

En dag ser du en myra. Det är sommar och ni går ut och in igen. Skorna åker inte av och konstigt vore om någon liten myra inte hängde med in. Korsdrag eller iallafall ytterdörrar och fönster på vid gavel oftare än på vintern, det vore konstigt om något kryp inte smög sig över tröskeln. Fast en vacker dag är den söta lilla myran inte längre ensam.

”En hel tomtearmé” ekar i huvudet när du ser raden av myror. För de går på rad, de följer nämligen ett för oss osynligt doftspår. Då är det bara att börja städa.

Vår familjs måltider, med fem barn, resulterar alltid i att någon liten eller stor smula hamnar på golvet. Mums-mums säger myran.

Jag började med en ordentlig städning, torkade alla ytor inkl. golvet. Jag hade googlat och funnit att såpa skulle vara effektivt. Och mycket riktigt, det gick att kapsla in en myra genom att dra en cirkel med såpa. Dammsugaren matades med myror.

Dagen efter var de åter, springandes längs hallskåpet och in i köket. Några på väg in och några på väg ut. Så dagens motmedel blev 12-procentig ättiksprit som penslades ut överallt. Dammsugaren matades med myror.

Dagen efter var de åter, springandes längs hallskåpet och in i köket och vidare bort mot diskmaskinen. Så dagens motmedel blev kanel. För det hade jag läst på internet och frun hade sett om det på YouTube. Dammsugaren matades med myror.

Dagen efter var de åter, springandes längs hallskåpet och in i köket och vidare bort mot diskmaskinen samt med sikte på skafferiet. Så dagens motmedel blev Myrr. Ett tunt lager längs mattkanten på yttertrappen och en rejäl dos under trappen längs husväggen. Dammsugaren matades med myror.

Idag: Inte en myra i sikte!

Vi talade om att köpa myrfällor, små burkar som innehåller ett gift som myrorna bär fram till myrdrottningen. Men de burkarna var slutsålda i affären på byn. Tydligen var vi inte ensamma om att ha problem med svartmyror inomhus. Vad jag läst mig till så är det honorna på jakt efter föda som dyker upp. Hanarna har bara en uppgift i livet (gissa vilken) innan de dör.