Kia Niro

Kia Niro är en crossover-SUV med hybridmotor och den tredje SUV:en i Kias modellutbud näst efter Sorento och Sportage. Bilen är unik på så vis att den bara kommer att erbjudas med hybridmotorn.

Den stora fördelen med Kia Niro är att den ser ut som en normal bil. Det kan inte sägas om Toyota Prius som har en udda utseende. Kia Niro kommer att tilltala de som vill köra miljömedvetet ibland utan att sticka ut i mängden.

Batteripacket som i vissa bilmodeller inkräktar på lastutrymmet sitter i Niro under baksätet, bra inte bara för att det är som sagt inte tar viktiga liter i bagaget utan även för viktfördelningen.

Designmässigt är Kia Niro inte fullt lika uppseendeväckande som nya Sportage. Det är ingen ful bil men samtidigt är den tämligen anonym i sin uppsyn. Är du Kia-kännare är det lätt att identifiera bilmärket, tigernosgrillen sitter där den ska och de stora framlyktorna för tankarna till Kia Sportage.

Konkurrenterna för Kia Niro uppges vara Toyota Prius även om Toyota RAV4 Hybrid inte är långt bort i tanken. Mitsubishi Outlander är också en tänkbar konkurrent men Niro är inte fullt lika stor som Outlander PHEV.