Jeep Wrangler

Jeep Wrangler kan du köpa som helt ny 2016. Det är inte alla som känner till det. Det är inte så konstigt eftersom Jeep Wrangler ser gammal ut som ny. Wrangler har det klassiska jeeputseendet med runda lyktor fram, långt upp mot motorhuven och så den karaktäristiska Jeep-grillen.

Wrangler är till för dig som vill ha en äkta amerikansk känsla i material, köregenskaper och terrängduglighet. Invändigt är det plastigt så det förslår. En hel del komponenter upplevs ha satts fast i all hast i slutet av produktionen. Högtalarna i taket är ett exempel. Kåpan som döljer bakrutetorkaren är ett annat exempel på hur funktion utan hänsyn till t.ex. bakåtsikt ställts i främsta rummet.Det rum som Wrangler däremot hör hemma i är skogsrummet. På dåliga eller inga vägar tar sig Wrangler fram med bravur. Särskilt om du väljer det mest avancerade 4×4-systemet.

Till och från skogen blir det dock väldigt tydligt att Wrangler är något annat än en komfortabel SUV. Den må se bastant och robust ut men det har du bara igen till skogs. Den här Jeepen är till för dig som suktar efter en Mercedes G-klass men som inte känner att betala flera hundratusen kronor för märket.

Jeep har ur ett familjebilsperspektiv nära på ett skamfilat rykte i Sverige. Är ni en familj som består av skogshuggare eller bönder är det lätt att förstå bilvalet. Bor ni i en stad med asfalt som beläggning är det mer fråga om image och attityd att ratta en Wrangler till vardags.Det som talar för ett köp av en Jeep Wrangler är mångsidigheten. Med dess soft-top och störtbågar kan du en dag åka öppet för att dagen efter dra igen blixtlåset och köra genom regn. På vintern sätter du på hardtopen och kör den som vilket annat bil som helst. Har du riktigt mycket äventyr i blodet kopplar du loss dörrarna och låter fartvinden fläkta runt vaderna.