2011 års modell av Hyundai ix35 2,0 CRDi-R 4WD är en kompakt-SUV för dig som värderar pris framför superb komfort och ett brett användningsområde. Om du uppskattar det senare ska du kliva upp i pris och köpa en Mercedes GLK eller liknande.

Hyundai ix35 eller Kia Sportage (samma teknik, olika utseende) är mer av en crossover än en riktig SUV. Utseendet talar delvis SUV fast det är på jämnt underlag som bilen blommar ut. Om du enbart söker en bil där du sitter lite högre, samtidigt som du inte vill köpa en vanlig småbilskombi kan Hyundai is35 vara helrätt.

Hyundai ix35 är en liten bil och är du inte alltför storväxt kommer även dina kompisar att få plats i baksätet. Är du en storfraktare är det dock viktigt att du testar baksäte och lastutrymme ordentligt innan ett köp.

Hyundai ix35 2,0 CRDi-R 4WD med dieselmotor (184 hk/383 Nm) och automatisk växellåda är en lättkörd bil. Du har gott om pulver för att genomföra omkörningar och för vardagsbruk är Hyundai ix35 2,0 CRDi-R 4WD en trevlig bil att ha att göra med. Notera att kraftfördelningen till baxaxeln ibland är märkbar vilket kan resultera i överstyrning.

Bakåtsikten är lite sidådär och för kortväxta kan baksätet bli aningen mörkt, då karossens midjelinje lutar svagt uppåt-bakåt. Fönsterrutorna längst bak, på varsin sida om lastutrymmet, ser normalstora ut från utsidan men inne i bilen är dessa små tittgluggar.

Kvalitetsmässigt så är det som de flesta andra koreanska bilar, helt okej utan att vara premium (bilen byggs i Slovakien). Somliga skulle kalla inredningen för befriande från tjafs och även om Hyundai ix35 har några år på nacken nu så känns inte instrumentpanelen som föråldrad. En del materialval är väldigt plastiga men så är det också en billig bil.

Lastutrymmet ser utifrån ut att vara stort men de stora bakskärmarna är en synvilla. Invändigt är det endast normalstort, lagom för en storhandling. Ett barnvagnsunderrede (stort med fyra grova hjul) får plats, fast sittdelen får du stuva in någon annanstans. Det går säkert att pussla om du har tid. Prova detta innan du köper en begagnad Hyundai ix35 2,0 CRDi-R 4WD.