Honda tidigt ute med 11-växlad automat

Honda, tidiga med 9-stegade automatiskt växellåda, lämnade tidigare i våras in en patentansökan i Japan som avslöjar att Honda utvecklar en 11-växlad automatisk växellåda.

Enligt uppgifterna tillgängliga ska de 11 växlarna göras möjliga med en tredje koppling i dubbelkopplingslådorna. Dual-clutch-lådan finns bl.a. i sportbilen Honda NSX.

Syftet med att ha fler än dagens nio växlar är att minska förlusten av vridmoment i lådan. Det är allmänt känt hos de allra flesta att växellådor gärna äter motorkraft innan den senare portioneras via axlarna ner till däcken.

FÖr dig som hängt med i teknikutvecklingen vet kanske att Koenigsegg Automotive AB utvecklat vad de kallar Direct Drive. Det är megabilen Regera som saknar växellåda. Kraften från motorerna går direkt till hjulen. Det gör att våldsam prestanda blir möjlig. Regera behöver t.ex. bara 3,2 sekunder för att accelerera från 150 till 250 km/h och det tar bara 20 sekunder att accelerera från stillastående till 400 km/h…

Nu kommer Honda aldrig att bygga en megabil(?) utan den 11-stegade automatlåda kommer vi sannolikt att få se i mer sansande framtida modeller. Det finns också en möjlighet att Honda tar sina lärdomar och applicerar på den 9-stegade automatlådan eller på sina CVT-lådor.