Hemmapappa igen (och anställd på distans)

Yes! Hemmapappa igen! Åh vad jag har längtat hela 2020! Nu kör vi!

Du tror att jag skojar?!

1% skoj och 99% allvar, eftersom det i dessa tider (årets mest uttjatade tre ord) finns få saker som en egentligen behöver oroa sig för. Förutom att hålla sig fri från smitta.

Jag har precis avslutat drygt ett år i relativ lyx. Många timmar arbetandes på distans uppblandat med hemmets göromål.

Våren 2020 köpte vi ett nytt hus, nästan dubbelt så stort, osett och obesiktigat. Alla pusselbitar föll på plats så vi kunde inte vänta.

Under hösten har jag förmånen att jobba på distans gentemot en kunskaps- och tillväxtbyrå i Stockholm. En kund blev en arbetsgivare.

Det hände även 2016. Jag började jobba som digital marknadsförare, mestadels på distans men även i perioder inne i Örebro.

Att jag skulle bli av med jobbet pga pandemin kom inte som en överraskning. En hel branschen tvingades ner på knä och där befinner de sig fortfarande.

Nästa stora sak som hänt i år är att jag lagt ner min firma. Den som jag startade tidigt 2007 och haft mycket nöje samt nytta utav. Men senaste åren har det mest varit en hobby och att anses vara företagare kan vara ett hinder för dig som behöver a-kassa.

En nedläggning känns bra. Jag har iaf ingen tid över till mer än att vara hemmapappa och att jobba. En till två timmars nöje/vila hinns med varje kväll.

Livet går vidare. Livet går vidare.