Hemma-man 2019, del 4: Allt jag gör på en dag

Jag är hemma-man under 2019. Min fru arbetar heltid. Jag är den som är hemma med barnen. Tänk hemmafru fast byt ut könet. Det är inte samma sak som pappaledighet. Det här är beständigt, tills vidare, utan slutdatum.

Allt jag gör på en dag passerar förbi likt en racerbil. På kvällen har jag glömt 90%. Så icke idag. Idag dokumenterar jag allt jag gör. För att du ska kunna få ett hum om hur det är att vara hemma-man och för att listor är så himla roligt!

Blir väckt 05:19. Att vi la barnen tidigt igår var trevligt igår kväll. Mindre trevligt idag. Fast nu är jag uppe; gör’t bara!

Frukost #1 07:00. Planen var att mjukstarta i sängen, det är trots allt sportlov. Men icke sa Nicke. Alla barnen ramlade ur sina rum och bad om frukost.

Frukost #2 08:00. Den yngsta och äldsta kikade på plattan när jag fick starta igång själv på soffan. Den yngsta behövde också frukost. Bastant gröt med fruktjox iblandat.

Preppa middag 08:30. En nytt recept för kyckling ska utvärderas. Härliga dofter av Afrika och Mellanöstern sprider sig i köket. Hittar till slut vad jag tror är nejlikor, mortlar och ber tjejerna lukta. En har lite svårt med att förstå instruktionen ”andas in” och blåser kryddpulver upp i sitt öga. Det gör ont.

Jobba 09-10. Kors i taket, yngsta somnade på förmiddagen. Kan bero på den brutala väckningen 05.19 idag (mitt i natten).

10:00. Börjar plocka i tvättstugan. Fyller på blöjor. Fyller på torklappar. Hittar en körd tvätt i maskinen. När kördes den? Jag körde ingen i helgen. Meh! Den kördes i torsdags eller fredags förra veckan. Startar igång den på nytt.

10:10. Börjar författa det här blogginlägget.

10:20-10:40. Dammsuger det mesta. Skippar barnens stökiga rum. De gallskriker bara när jag kommer med dammsugaren. Låter det passera nu för husfridens skull. Alltid lika intressant dock att höra vilka av barnens leksaker som rasslar upp i röret.

10:45. Överväger att börja med lunchen. Går ut och hämtar in reklam. Försöker få fast markeringspinne i jorden. Går inte. Snön må vara borta men tjälen finns där.

11-13. Yngsta vaknade och fick lunch. De andra åt motvilligt pappas goda fisk- och potatisgryta. En banan vardera blev det i väntan på den nya kycklingrätten. Jag varvar hänga tvätt med att diska under efter matlagningen.

13:30-14:30. Vi njuter av en superb kycklingrätt. Superbästa kycklingen blir betyget från barnen och de vräker i sig. Jag får några bitar på slutet. Kyckling Shawarma med vitlökskräm/sås.

15+. Lek med yngsta under tiden som övriga skapar liv i luckan. Det vankas bio eftersom en annan vistelse fick ställas in (pga magsjuka hos värdparet). Jag lyckas plocka undan i vardagsrummet samtidigt som jag och yngsta leker med Duplo.

16:40-19:00. Jag är själv hemma med yngsta. Hon njuter av Greta Gris och jag röjer undan. Diskar, torkar, polerar, torkar golvet, torkar bordet, vattnar blommor, städar barnens rum, ger gröt, byter en bajsblöja, slappar en stund i soffan med en burk havreflarn.

19-20. Jobbar med annonser på Facebook. Det tar alltid en liten stund att få till en kampanj riktigt bra. Resten av familjen landar snart hemma. Måtte de inte väcka lillan…