HBO Nordic väljer du som vill se högkvalitativa TV-serier. Vill du se film väljer du Netflix.

Jag provade Netflix i samband med att de lanserade i Sverige. Utbudet var väl sådär back then och sen kom annat emellan. HBO Nordic snubblade jag över efter att ha kollat på Game of Thrones via en annan tjänst. Första intrycket var bra men det grusades snabbt när jag kollat via iPad ett tag.

HBO Nordic ses via en app (Widevine krävs om du använder dator). Netflix fungerar direkt i din webbläsare utan krav på nedladdning av mjukvara.

HBO Nordic på en iPad bjuder på en helt okej översikt av vad som erbjuds på tittarfronten. Det blir en del svajpande för att hitta rätt och när du hittat en serie som du inte sett för, det är då problemen börjar.

När du sett ett avsnitt och ska se nästa händer det ofta att appen antingen kraschar eller att nästa avsnitt blir pixligt. Stäng appen helt, starta den igen, logga in, leta fram serien, blunda för spoilerinformationen och starta nästa avsnitt. Och så håller det på.

iOS: Mitt HBO

iOS: Mitt HBO


HBO Nordic erbjuder vad de kallar för Mitt HBO, där du kan se vilka streams som du börjat att titta på. Har du tur så startar streamen där du slutade, ibland skuttar streamen bakåt 10 minuter och du får leta reda på var du befann dig i streamen. Jag skärmdumpade alltid när jag slutade titta för att kunna hitta rätt lätt igen vid nästa tillfälle.

Game of Thrones fyra säsonger finns hos HBO Nordic. Är du lika effektiv som jag hinner du se alla säsongerna inom de 14 dagar HBO låter dig prova tjänsten. Erbjudandet är således också helt okej fast varje gång du går till “seriens hemsida” visas det nyaste avsnittet = Spoilers. Game of Thrones är en grymt bra TV-serie men jag tänker absolut inte betala HBO Nordic pengar i väntan på att nästa säsong inkluderas i utbudet.

Netflix vinner på tjänstens användarvänlighet. Du behöver en app när du ser via en mobil enhet men du slipper insticksprogram på din dator. Vem vet vad för slags data som HBO egentligen sänder till sina servrar? Netflix vinner dessutom på att appen inte kraschar som HBO:s gör.

Utbudet hos Netflix kunde vara bättre. Jag har testat Netflix tidigare också och vill minnas att filmerna som erbjuds idag fanns redan då. Jag tror det var i samband med lanseringen. Plus för deras Kids-sektion som filtrerar utbudet.