Lyssna till härlig kallstart av Mercedes-Benz GLE 400 Coupé

Ta på dig ett par hörlurar och skruva upp volymen. Ljudet från GLE 400:s bensin-V6:a efter att den stått hela natten i parkeringsgaraget är fantastiskt. Inspelat med Sony HDR-AS200V:s originalmikrofon.

Inför att nedanstående videoklipp publicerades gjordes flertalet sökningar efter något liknande. Det fanns inte. Men nu kan du och jag glädja oss åt avgasljudet från den här motorn vars ljudmatta inte går av för hackor!

TIPS: Du finner fler videoklipp likt detta på YouTube-kanalen CarTestr!

Mercedes-Benz GLE 400 Coupé är i princip samma bil som GLE 400 med en vanlig SUV-kaross. Skillnaden är hur bilen ser ut ovanför backspeglarna, taket sluttar nedåt som på en coupé, därav modellnamnet. Bilen har fyra dörrar som vanliga GLE och en halvkombibaklucka istället för en mer upprätt baklucka.

Baktill är det svårt att misstag GLE 400 Coupé för någon annan bil av ett annat märke. Baklyktorna är dock samma som på nya E-klass kombi och som på GLC, liggande lyktor med liggande LED-lampor för bakljusen. Har du en gång sett baklyktorna vet du vad som åsyftas.

De dubbla avgasutblåsen på GLE 400 är tvättäkta, inget fejk som på GLS 350d eller GLC 220d, två SUV:ar som finns omskrivna på SUVTEST. På håll är det breda utblås fast om du kikar närmare ser du att det är vanliga rör som döljer sig några centimeter innanför. Det senare är väldigt vanligt på alla bilar nu för tiden.