Guide: Instagram-biografi centrerad HOWTO

För dig som vill att texten i biografin ska sticka ut ur mängden och som är beredd att offra innehåll i ett par fält: Lär dig centrera biografin på Instagram.

Det är inget magiskt trick som ligger bakom centrering av bion på IG. Det är blanksteg.

Blanksteg, för dig som minns, var förr ett sätt att skapa luft mellan text(rader) i HTML.

<br/>

Detta kan fungera än idag, även om det inte är rekommenderat att jobba med blanksteg i t.ex. WordPress, bättre att använda (mobilvänliga) tabeller eller ett grid/kolumn-system.

En annan HTML-tagg som dyker upp i huvudet är centrering: center, som ser ut så här:

<center>

Den taggen fungerar dock inte i Instagram-appen eller i IG:s webbgränssnitt. Instagram kommer att skriva ut HTML-taggen som text, så det kommer att se ut så här:

Blankstega för centrering av IG-bio:

Du kan arbeta direkt i mobilappen men mest användarvänligt är att redigera din, ditt företags eller din kompis IG-profil på en dator. Du redigerar profilen som vanligt och sen klistrar du in blanksteg. Nedan finns några blanksteg för dig att kopiera. OBS: Markera det ”tomma” utrymmet mellan klamrarna, inte klamrarna i sig:

[⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀]

När du markerat och kopierat blankstegen ovan, gå till din IG-profil och klistra in blankstegen före vad som redan finns där. Bli inte förvånad om det ser konstigt ut i mobilappen eller webbgränssnittet, det är vad som visas publikt som räknas. Spara ändringarna och kontrollera på en mobil och/eller surfplatta för resultatet!

För att du ska kunna uppnå max effekt måste du offra fältet med ditt namn och fältet med länk. De två fältens position är huggna i sten. Fast ett sätt att balansera upp den vänsterställda länken i IG-bion är att lägga in en riktigt lång, en som inte får plats på vare sig en mobil eller iPad.