Facebook-gruppen WooCommerce Sverige har varit min i knappt ett år. Idag tog jag beslutet att lämna gruppen till sitt öde, som jag hoppas är att någon kliver upp och tar adminrollen efter mig. Själv har jag tappat sugen efter en helg med hets och debatt.

Gruppens tillkomst skedde när det inte fanns en dedikerad diskussions/intresse/support-grupp för WooCommerce i Sverige. Eftersom jag precis hade gjort klart hela den svenska översättningen så passade det bra med en FB-grupp. Gruppen växte över förväntan och hade i januari 2014 fler än 370 medlemmar.

Jag testade under 2013 olika inställningar som syftade till att göra gruppens innehåll attraktivt. Jag har sett andra grupper växa och snabbt öka antalet medlemmar på bekostnad av kvalitet. Det försökte jag motverka. Jag försökte också arbeta med gruppen så att de som ställer frågor faktiskt får svar.

Om det bara kommer frågor men frågorna förblir obesvarade, dör gruppen. Jag jobbade dessutom aktivt med gruppen nästan varje dag under hela året, där jag pinnade obesvarade inlägg vilket gjorde att tidigare obesvarade inlägg fick kommentarer även om dessa inlägg var på väg neråt i flödet p.g.a. inaktivitet.

Framtiden för WooCommerce på svenska?
Jag har börjat arbeta med översättningen av WooCommerce 2.1 och förhoppningsvis är den klar någon vecka efter att WC 2.1 har släppts, kanske tidigare än så till och med.

Framtiden för WooCommerce Sverige?
Ingen aning. Jag har just nu inga planer på att fortsätta arbeta ideellt för att hundratals användare av WooCommerce ska ha tillgång till en bra supportkanal. Jag vill dock tacka alla ni som valde att bli medlemmar i gruppen under 2013 och till er som blev kickade/bannade kan jag bara säga: Det är inte god affärssed att kalla mig för skitstövel eller att indirekt peka på mig som inkompetent, enbart utifrån vad som händer i en liten bubbla på Facebook.