Ett par må-bättre-tjänster för dig som jobbar hemifrån

Vare sig du nyligen börjat jobba hemifrån eller om distansarbete varit din vardag länge, eller om du rent av så här i coronatider fortfarande jobbar på ett kontor (eller en verkstad, eller ett lager, eller i en butik), så finns det två tjänster som jag idag vill puffa för. Det är tjänster som syftar till att du ska må bättre, särskilt viktigt i en tid när stress och oro kanske vuxit sig starkare än i normala fall?

Först ut: Clara Färdiga Gå, en örebrotjej som erbjuder program för hemmaträning. Hon är en online-PT-coach (Personlig Tränare) som jag upptäckte en dag när jag adderade kontakter på LinkedIn. Clara erbjuder våren 2020 personlig träning, där du får hjälp att sätta träningsmål. Vidare erbjuds PT-online där du varje söndagskväll får tre hemmapass och tre utpass, för att dig att köra. Du hittar en uppsjö av idéer kring övningar på Claras YouTube-kanal (där du även finner recept på curryfisksoppa!).
https://claratoll.se/2020/support-your-online-fitness-coach/

Tjänst nummer två: Pausit, ett program för din dator (Mac eller PC) som påminner dig om att ta pauser från datorn. Bland kunderna finns SCB och Norrköpings kommun. Pausit låter dig bestämma vilken del av din kropp som du besväras av och programmet visar var det ska kännas när du gör övningarna. Programmet innehåller även övningar i avslappning och andning. Riktigt bra grejor med andra ord: