Del 2: En vanlig morgon i papparollen

De förändras snabbt de små liven. För knappt tre månader sen postade jag ”En vanlig morgon i papparollen” och nu i början av augusti tänkte jag berätta om hur mornarna ter sig nu.

07:00
Frugan kommer in med dottern på armen. Jag har sovit 6-7 timmar och är uppriktigt glad att få mysa med dottern en stund. Ibland somnar vi liggandes bredvid varandra. Det är underbart mysigt att bli väckt sen av ett par fingrar i närborrarna eller en spark i bröstkorgen.

08:15
Dottern gnäller och det är läge att stiga upp. Värmer vatten och blandar till gröt (1,5 dl vatten + 5 matskedar grötpulver). Placerar dottern i barnstolen, på med haklappen och in med gröten i munnen.

08:30
Bär runt på dottern några minuter innan det är dags för blöjbyte (även om det skedde alldeles innan gröten slank ner). För det mesta är det vått och dottern har en ovilja att göra nummer två med blöjan på, varför detta måste hanteras nu.

08:45-09:00
Dags att vila morgon, ner med dottern i barnvagnen, eller lägga sig på sängen igen. Det senare är oerhört mysigt och kärleksfullt. Vi har dock en teori om att alltför mycket sovande tillsammans på dagen stör nattsömnen, när dottern vaknar 04:14 och inte vill sova själv längre. Fler kliniska studier behövs på området.

10:00
Mamma vaknar och tar över innan pappa ”går till jobbet”.