Skoj på väg: 3 roligaste bilvägarna i Örebro län

Roliga vägar runt Örebro

Den här texten är för dig som uppskattar aktiv bilkörning. För dig som tycker det är fantastiskt skoj att köra bil och inte bara åka med så att säga. Här kommer mina tips på tre av de roligaste bilvägarna i Örebro med omnejd.

Väg 243 mellan Karlskoga och Gyttorp
Tvåfilig landsväg som närmast Karlskoga bjuder på en mix av svepande kurvor utan att du behöver släppa av. Mitt på sträckan är det lite bredare, med långa raksträckor för att klippa de relativt många lastbilarna som körs här. När du passerat Skrikarhyttan blir kurvorna skarpare. Ta det piano förbi alla husen i Bengtstorp och passa på att njuta av det faktum att du kör bara några meter från sjön Vikern.

Käglan mellan Örebro och Fellingsbro
Smal tvåfilig landsväg som stiger brant med oräkneliga tvära kurvor. Det här är en pendlarsträcka så ska du köra här bör du kanske invänta att ”rusningstrafiken” har stillat sig. Omkörningsmöjligheterna är små i jämförelse med väg 243. Käglan är ökänd på vintern då du kör längs gärden = Snö som blåser in över vägen. Men på sommaren och på tider när inte alla andra är ute och kör är Käglan en sträcka som sätter förare på prov.

Var som helst på Villingsbergs skjutfält
Grusväg, ofta riktigt bra sådan. Här går det att ha riktigt roligt med både små och större bilar. Du behöver inte massor av hästkrafter, det viktiga är att din bil snabbt kan komma upp i fart efter de tajta svängarna. Sikten är som nästan alltid på grusvägar inte helt tipptopp och har du otur möter du en stridsvagn. Området är dessutom frekvent besökt av naturälskare och svampplockare. Passa på att köra i området när militären inte stängt igen, då kan du köra fram till flera spännande platser inkl. nedslagsplatser för projektiler. Tips: Om du har en SUV eller inte är rädd om bilen går det att köra från Klockhammar till Skrikhyttan för att där ansluta till väg 243.


Fler blogginlägg inom Motor: