BJÖRN: Digital annonsering – BjornSennbrink.se

Välkommen att läsa blogginlägg som kretsar kring tankar om, planering av, produktion av, analys av och förståelse för digital annonsering, sökordsannonsering (SEM), annonsering i social media, sökmotoroptimering (SEO) och relaterade samt relevanta metoder för att marknadsföra budskap, varor och tjänster B2B samt B2C.


Facebook Relevance Score

Du som vill börja eller redan jobbar med annonser på Facebook har kanske sett Relevance Score och undrat vad det är? Enkelt förklarat är Facebook Relevance Score (FRS) ett värde som tilldelas dina annonser och som är en faktor som avgör om din annons anses vara mer (10) eller mindre (1) relevant gentemot målgruppen (de som ska se annonsen).

Läs mer
Facebook-annonsering: Skillnad på Reach och Impressions

Du som annonserar eller tänker annonsera på Facebook undrar kanske vad det är för skillnad på Reach/räckvidd och Impressions/visningar? Fortsätta läsa och få mer kunskap inför att du försöker tyda rapporterna efter avslutad annonsering på Facebook.

Läs mer
Bok om Adwords

Företag, företagare, ideellt engagerade, marknadsförare frilans och anställda – alla torde ha något att tjäna på att läsa boken Google Adwords för alla – det har jag gjort och här är min recension!

Bygg en pengamaskin fokuserar på den del av AdWords som rör annonsering i sökresultatet på Google. I boken vägleds du genom AdWords grunder och genvägar av Michael Berman och Michael Wahlgren.

Läs mer

Sökmotoroptimering är ett intressant komplement till all annan marknadsföring som företag köper. Jag har läst boken Guldläge på nätet som handlar om just sökmotoroptimering och tycker att det är en bra bok som går igenom grunderna för SEO ur ett svenskt perspektiv.

Boken är skriven av Magnus Bråth och Michael Wahlgren. Magnus driver företaget Brath AB och Michael är VD för Pineberry. Det är två välkända namn i SEO-Sverige och det skänker en tyngd till bokens innehåll olikt vad du finner om du googlar och laddar hem allehanda e-böcker om sökmotoroptimering.

Läs mer

Nästan varje kväll innan jag lägger mig brukar jag kolla på olika motorklipp på YouTube. Förutom biltester gillar jag att kolla på motorcades och nyligen fick svenskarna uppleva en av världens coolaste kortéger när Obama besökte Stockholm.

Läs mer