Sommaren 2018 gick till historieböckerna som det varmaste på redigt länge. Sommaren 2019 kommer vi att minnas som iskall, blöt och grå. Men säg vad som inte går att ordna med trots det usla vädret? Här är en lista med fyra bra saker att göra det när det bara regnar och regnar.

1 – Sortera kvitton och dokument

Sortera kvitton när det regnar

Jag vet inte hur du organiserat dina kvitton men jag vet att min fru är en hejare på att lägga in kvitton i ett dataprogram. Det har hon gjort i flera år och det har hjälpt oss gång efter annan.

Det var bl.a. tack vare hushållsbudgeten som vi kunde visa för banken hur våra faktiska kostnader sett ut och slippa bedömas efter en schablon när det var dags för lånelöfte. Att ha koll på månadsutgifterna fungerar även som en varning när vi inte riktigt har koll på hur mycket pengar som spenderats på godis och chips. Det är rent av befriande att hitta gamla kvitton, mata in dessa och se hur beloppet för “okänt” minskar.

2 – Sortera, rensa och slänga i datorn

Rensa datorn när det regnar

En gång i halvåret gör jag en storstädning i datorn. Det är dokument som sparats för en oviss framtid, produktionsplaneringar, utkast, dubbletter och massa backuper.

Jag som jobbar med andra företags webbplatser tenderar även att samla på mig filer som backup. Inför en uppgradering eller förändring på en webbplats är en backup superviktigt. Det skapar väldigt många mappar med snarlikt innehåll, som raderas efter en viss tid.

3 – Sortera, rensa och slänga allt som gömts undan i garderoberna

Rensa garderoben när det regnar

Hus är olika. Vårt hus har dock ett litet rum som fungerar som garderob. Rummet är stort nog för att vara en walkin-closet men vi har valt att förvara småsaker, leksaker, elektronik, pyssel, verktyg, hyllor, byråer och massa annat småplock i det rummet. När det regnar ute är det en bra sysselsättning att rensa ur denna stora garderob.

Ett tips: Om du gör en storrensning hemma och samtidigt har 1-4 småbarn runt benen bör du på ett eller annat sätt involvera barnen. Det tar lite längre tid men du slipper säga till, skälla och höra dig själv säga “rör inte”.

4 – Ta på er regnkläder och gå ut

Gå ut när det regnar

Vill du stanna inomhus hela sommarhalvåret bara för att regnar? Nej, tänkte väl inte det.

Här hemma har vi spenderat flertalet dagar utomhus fastän att det regnat eller funnits stor risk för regn.

Vi bor tacksamt långt från en stormarknad/köpcentrum så vi har inte frestats att sätta oss i bilen för att spenderar timmar med att shoppa saker vi inte behöver.

Barn tenderar dessutom tycka, iallafall de första gångerna, att utomhusvistelse vid ösregn är det bästa som finns!