roman khripkov sHbqe9 KaPY unsplash

Den lilla OKQ8-macken hade för två år sen ett erbjudande om att hyra en röd BMW Z4 i två veckor. När avtalet löpte ut och bilen skulle återlämnas, skedde så inte.

Det konstiga var att ingen på macken hörde av sig utan det var först när kunden hittade X4:an parkerad längs en bakgata som tanken om återlämnande dök upp.

Diskussioner fördes om att försöka mörka fadäsen av att ha behållt bilen i två år istället för två veckor. Men kundens moral gick inte ta miste på och OKQ8-macken besöktes.

Mannen som jobbade på macken, vars solbrända kinder osade rött under lagret av utsmetad olja och fem dagar skäggstubb, var inte nådig. På typiskt hantverkarmanér fanns det ingen given prislista för detta utan det blev det att höfta.

52 veckor veckor multiplicerat med….

Två hundra tusen!

Två års hyra bortom det ursprungliga avtalade ingjöt stor oro hos kunden som var i färd med att köpa nytt hus. Att åka på en utgift om 200 000 kr var inte välkommet.

Än värre: På samma gata stod en Mercedes-AMG GLC 63S parkerad, med punktering höger fram.

Kunden hade plockat loss hjulet från MB:n och tagit med till macken för att få det lagat. Tanken var att fiska efter info om vad två års extra hyra av en X4 skulle kunna tänkas gå på. Däcket var för övrigt tunt som tre liggande iPhone staplade på varandra och hela däcken påminde mer om en bunt ihopsmälta rockringar än vad du skulle kalla däck.