OKQ8 anges som avsändare av ett bluffmejl. Det betyder dock inte att OKQ8:s e-post blivit kapad, såsom amatörerna på Dagens Nyheter skrev häromdagen kring bluffmejl i Carl Bildts namn.

Bluffen här handlar om ett “automatiskt meddelande” som skickats av ett system för att informera dig som förmodad OKQ8-kund om att du ska bekräfta din kontoinformation. Ditt konto har olyckligtvis blockerats och allt du behöver göra är att bekräfta det. Det ska du såklart inte göra eftersom allt är en bluff.

Länken i mailet går inte till OKQ8, länken går istället till http://www.okq8.se-jefiwepku.hurterspies.co.za/okq8-server/index.php – som synes snyggt gjort med okq8 som subdomän. Har du klickat på länken bör du virus- och malware-scanna din dator. Har du lämnat ifrån dig kontouppgifter kan du skriva till Aftonbladet som kanske skriver en artikel om hur din okunskap resulterade i att du förlorade pengar.

Kära kund,

Detta är ett automatiskt meddelande som skickas av systemet för att informera dig om att du måste bekräfta din kontoinformation inom 24 timmar.
Ditt konto har tillfälligt blockerats, för att skydda det.

Kontot kommer att vara blockerat tills det har godkänts av vår säkerhetsavdelning.
När du har uppdaterat dina kontouppgifter, kommer de att bekräftas och därefter kommer ditt konto att fungera som vanligt igen.
Du behöver bekräfta en del personlig information.

Detta kommer att skydda dig i framtiden.
Processen tar inte mer än 5 minuter.
* Klicka här för att bekräfta ditt konto

Tack,
Kundservice.
Copyright © 2014 OK-Q8 AB