Det kan kännas tungt när blogguppslag som du mentalt filat på är som bortblåsta, särskilt om du sitter med en läsarskara som förväntar sig kontinuitet. Här är några tankar kring hur du kan hantera bloggtorka:

Posta ett inlägg där du ursäktar dig inför dina läsare och förklarar att du har bloggtorka. Det gör att du får ur dig ordet som blockerar dina tankebanor. Dessvärre har du nu exponerat en av dina svagheter vilket iofs också kan tolkas som något positivt när du uppfyller det andra bloggbudordet. Fördelen med ursäktandet är att din kommunikation om din icke-kommunikation inte förvandlas till icke-kommunikation..

När jag drabbas av bloggtorka går jag över till att läsa om vad andra skriver. När jag söker referenser till mina egna inlägg skummar jag mest igenom RSS-läsaren efter något intressant. Att läsa en blogg är en helt annan femma, där du faktiskt försöker förstå vad som skrivs. Här gäller det dock att du har ett ganska brett perspektiv och att bloggarna du läser faktiskt är läsvärda. De senare är sånt som du lär dig med tiden att samla på.

Sammanfattning
Bloggtorka kan vara destruktivt för din blogg men kan även vändas till något positivt. Återhämtning gör dig gott och när din hjärna inte är stenhårt fokuserad på att skriva finns det utrymme för att inhämta kunskap och lära dig något. Den bästa lösningen när du har bloggtorka är att skriva ett inlägg om hur du blir av den!

Det här inlägget publicerades första gången 22 januari 2009.