När Gumball-rallyt passerade Sverige våren 2012 slog min blogg besöksrekord. Inför eventet Örebro Race Day hade jag laddat bloggen med ett inlägg och en info/bildsida: Besöken kom men servern pallade inte trycket.

Våren 2012 hade jag runt 50 unika besökare varje dygn på min blogg. Söndagen 19 maj passerade Gumball och jag fick 2195 besökare. Jag satt vid datorn hela dagen och uppdaterade inlägget med länkar till tidningar som rapporterade om läget på vägarna. Det var övervägande mobila enheter som stod för trafiken den dagen, för att söka nyheter och uppdaterad info kan jag tro.

Lördagen 13 september gick Örebro Memorial Race Day av stapeln, med Marcus Ericsson i en Formel 1-bil på Rudbecksgatan som höjdpunkt. Inför eventet dubblade jag antalet besökare, där sökfrågorna “örebro race day”, “f1 örebro”, “formel 1 örebro” och “caterham örebro” var de som stod för flest klick, enligt Google Webmaster Tools.

Tidigt på lördagsmorgonen dök min blogg och det var först vid 14-tiden som bloggen kom online igen. Jag gick från eventområdet till mitt kontor för att säkerställa att alla filmer fanns i videokameran. När jag kollade av Adsense och såg 0,00 kr kontrollerade jag bloggen som var stendöd. Det blir till att koppla på Pingdom-tjänsten nu…

Förmodligen var det databasen som inte klarade av alla samtida besökare, något som kommer med att jag kör bloggen på egen server och att det vid normal belastning fungerar alldeles utmärkt. Alternativet att ha bloggen på webbhotell finns såklart men laddningstiderna och friheten är viktigare i år.