Asphalt 8: Airborne är ett bilspel som kräver snabba reflexer och samtidigt en plan för hur du ska möta banan samt motståndarna. Spelet bjuder på varierande banor med fokus på att hoppa med bilen och att göra konster i luften, för att bygga upp nitro och för att samla poäng (som ger pengar).

Det bästa sättet att bli bättre på Asphalt 8 är att spela single player-banorna: De första säsongerna är lätta även med billiga bilar. När du kommer fram till säsong 3, 4 och 5 osv. blir det genast mycket svårare, även när det handlar om D- och C-klassbilar som du krossade med tidigare säsonger. Single player är inte lika roligt som multi player men du samlar credits och kan köpa dig bättre bilar till multi player. Du får dessutom erfarenhet av banorna och en hyfsad känsla för hur du ska placera bilen innan kurvor och vilka genvägar som är bäst.

Ett annat bra sätt att bli bättre på Asphalt 8 är att prova olika bilar. Jag har drygt ett dussin i mitt garage och har bilar från alla klasser. Den modell som jag haft roligast med är McLaren 12C. När den är maxad gör den 400 km/h vilket är nödvändigt för att hålla S-klassbilarna bakom dig på banor såsom Barcelona, Monaco och Tokyo.

Jag ska också säga att en dyr och snabb bil inte per automatik leder till vinst varje gång. Om du öppnar plånboken kan du direkt köpa den snabbaste bilen i spelet och maxa den under “tuning” men om du inte kan hantera resurserna kommer du obönhörligen att krascha. Var dag som jag spelat har det dykt upp spelare med t.ex. en Lamborghini Veneno som slutat sist. Du behöver erfarenheten för att vinna, inte en snabb bil.