Binero hade enorma driftstörningar under mars 2013, något som enligt dem själva berodde på fel i deras lagringslösning. Det var nog ingen kund hos Binero som inte drabbades och idag kom Pingdoms rapport för en av de sajter jag övervakar. Rapporten är nedslående med en upptid på 94.66% och 256 st avbrott.

Viktigt att nämna är dock att rapporten visar väldigt många tillfällen där nertiden är exakt 5 minuter. Det får mig att misstänka att rapporten från Pingdom inte är helt korrekt. Men rapporten ger ändå en fingervisning om vilka enorma problem som Binero har haft att tampas med. Det finns ett par trådar på WN.se som avhandlar kundernas problem med upptid för dig som vill läsa om andras upplevelser: http://www.wn.se/t1057197.html och http://www.wn.se/t1057430.html

Mitt råd till dig som är drabbad, är att ta dig en funderare på vilket webbhotell som ska få dina pengar i framtiden. Alla webbhotell har driftstörningar och är det inte interna fel så är det attacker utifrån. FS Data och City Network drabbades nyligen av överbelastningsattacker och det påverkar tjänsterna negativt. Du kan vråla hur mycket du vill men det hjälper inte. Det enda som fungerar är att du väljer att byta webbhotell.

För knappt eller strax över 100 kr per månad tycker jag dessutom inte att du ska klaga på tjänsten. Ta det för vad det är istället och acceptera att allting inte är perfekt hela tiden. Det finns alternativ för dig som driver affärskritiska sajter som är beroende av hög upptid, köp dessa tjänster istället.