25-26 maj hade jag en nästan ny Mitsubishi Pajero till låns. Syftet med lånet var att bilda mig en uppfattning om bilen och att skriva om mina upplevelser på FACIT.com där jag nu är gästbloggare tillsammans med bl.a. Åsa Wallenrud (Lilla gumman mm), Magnus Glader (Familjebilsbloggen), Mattias Goldmann (Gröna Bilister) och Carl-Ingemar Perstad (Trafikmagasinet, MyFlorida.se).

Jag har kört Pajero tidigare, förra generationen, och jag måste säga att första intrycket av den här modellen var så mycket bättre. Snyggare, mer krom och lyxigare inredning. Den knattrande dieselmotorn har utvecklats och med ett vrid på 440 Nm gick all körning som på räls.

stor-suv

Sist jag körde Pajero testade jag terrängegenskaperna och blev riktigt imponerad. Nu handlade det mer om asfalt och grusvägar tillsammans med familjen en solig försommarhelg. Det var väldigt trevligt och jag vill rikta ett stort tack till Bilexpo i Örebro som lånade ut Pajeron till mig.

– Läs hela testet av Mitsubishi Pajero 3.2 DI-D på FACIT.com