Billig blöjhink

Blöjhink är en detalj som är bra att ha hemma när barnet kommer. Ett tips är att spara alla genomskinliga påsar med bärhandtag, de påsarna som ni lägger frukt och grönt i när ni handlar. De kan användas när det kommer rikligt av nummer två och ni inte ville byta en hel avfallspåse på en gång.

Ett av babypaketen som föräldrar får gratis (hos Apoteket och Babyproffsen) innehöll en smal hög vit blöjhink som ska vara luktfri. Ett set med specialpåsar ingår. Den modellen var ganska värdelös. Att affärsmodellen var samma som för skrivare talar emot den (du vet skrivare är gratis men bläck är svindyrt?).

Angelcare blöjhink blir mycket dyr att använda i längden (refill med tre set med påsar kostar flera hundra kronor) och konstruktionen med en fålla ala kräftbur gör att du rispar handen vid färden uppåt (efter att du tryckt ner blöjan, förbi fållan ner i plastpåsen).

Det finns billigare blöjhinksalternativ:
Vi köpte en pedalhink på IKEA för 99 kr. Det kromade ytterhöljet är snyggt och lätt att göra rent. Plasthinken som finns inuti har ett handtag i stål som vi tog bort, eftersom det förstörde de fyllda påsarna vid bytena.

Vi använder ICAs extra starka avfallspåsar. Räkna med att pedalen på hinken går sönder efter några månader och att locket inte går att stänga.

Fast kostnad: 99 kr (pedalhink)
Rörlig kostnad: 25 kr (avfallspåsar)