Besöksrekord på SUVTEST.se när 2015 års Gumball-rally startade från Sverige

Ett av mina största intressen är bilar. Ingen sensation utan snarare ett konstaterande. Det intresset bidrog iallafall till att jag för ett par år sen blev tillfrågad om jag ville testköra nya bilar och skriva om mina upplevelser, och det ville jag.

Resultatet av testkörningarna blev bl.a. en egen webbplats: SUVTEST.se – där jag allt sedan oktober 2013 fyllt på med texter, bilder och videos om SUV:ar som jag eller andra testat samt nyheter och tips kring SUV:ar.

SUVTEST.se utvecklades långt mycket bättre än vad jag hade kunnat tänka mig. Det är ingen supertrafikerad webbplats men har legat stadigt på ca 4000-5000 sessioner per månad i över ett år.

Förutom SUV-texter har jag även skrivit en del om Gumball-rallyt under de senaste åren. När Gumball passerade Sverige en regnig dag i maj 2013 slogs ett besöksrekord på BjornSennbrink.se under en period när jag hade ungefär 40-50 unika besökare varje dygn. När Gumball rullade över Öresundsbron och vidare upp längs E4:an fick jag ta emot fler än 2000 besökare.

Mönstret med stora webbtrafikökningar i samband med Gumball var något som jag drog nytta av i år. Tanken var att Gumball-trafiken skulle leda till en ökad medvetenhet om min SUV-sajt, och att besöksrekordet från 2013 skulle slås. Det gjorde det.

Det började med en modest trafikökning, ca 10% upp jämfört med vad som jag anser vara normalt. 12 maj klev antalet sessioner över 240-strecket, 13 maj blev det 369 sessioner och för var dag ökade antalet sessioner med ca 150 st.

Under själva Gumball-veckan tog det fart rejält, med drygt 730 sessioner den 18 maj, 19 maj såg 939 sessioner, antalet besök gick ner 20 maj till strax över 800 sessioner och därefter tog det fart uppåt!

  • 21 maj: 1 067
  • 22 maj: 1 915
  • 23 maj: 4 399
  • 24 maj: 4 176

Rekordet från 2013 låg på strax över 2000 sessioner. Det rekordet dubblades i år! Fantastiskt roligt att se all trafik till SUVTEST.se och även om jag inte tjänade några direkt pengar på all trafik tror jag att en och annan funnit en ny motorsajt att besöka om och om igen!