Bästa privatleasing av billig SUV

Tips: Privatleasing av SUV

För dig som vill ha en ny bil och som saknar insatsen för att köpa en ny bil är privatleasing ett vettigt alternativ. Fördelarna är att du vet varje månad på ett ungefär vad din bilkostnad blir. Det är som med Spotify, Netflix eller någon annan tjänst du betalar en fast summa för varje månad.

Inledningsvis står det klart att konkurrensen är benhård mellan de som erbjuder privatleasing av SUV:ar. Biltypen är omåttligt populär. Ta en titt i trafiken där du bor. Mängden SUV:ar av alla de slag är vanliga inslag i gatubilden.

Vilken SUV som är bäst för privatleasing går såklart inte att säga. Det är för många faktorer som avgör vilken SUV som är bäst. En SUV kan vara bäst för dig och sämst för någon annan.

När du ska leasa en SUV gör du rätt i att lägga ner tid på att säkerställa att du får en bil med rätt utrustning. Precis som när du köper en bil kan du lägga på extrautrustning. Hos en del ingår dubbdäck, hos andra får du betala extra.

Ett tips är att tänka smart, lägg till utrustning som minskar risken för skador på bilen t.ex. parkeringsradar, backkamera och/eller dragkrok (för påkörning bakifrån eller när du backar in i något + för att hänga på ett släp).

Kontrollera även noga så att alla de tjänster du förväntar dig ska ingå faktiskt gör det. Ibland ingår försäkring, ibland inte. Ibland ingår service, ibland är det ett tillval som ökar månadskostnaden.

Privatleasing kan liknas vid att du hyr en bil, betalar vad det kostar per månad och när avtalsperioden är slut lämnar du tillbaka bilen. Fortsätt läsa nedan om vilka SUV:ar du 2018/2019 kan privatleasa (ett urval) och vad de kostar per månad.

Priser, privatleasing av SUV:

Dacia Sandero Stepway (Prestige 0.9L TCe 90hk)

Tre år, 1500 mil per år, dubbdäck tillval, försäkring ingår, service ingår
Pris per månad: 2298 kr (carplus.se)

Seat Arona (Style Bensin Manuell 95hk)

Tre år, 1000 mil per år, dubbdäck, AC.
Pris per månad: 2640 kr (leaseonline.se)

Peugeot 3008 SUV (Puretech 130 bensin manuell)

Tre år, 1500 mil per år, vinterdäck obligatoriskt tillval, försäkring tillval.
Pris per månad: 3084 kr (peugeot.se)

Mercedes-Benz GLA 180 SE Edition

Tre år, 1000 mil per år, dubbdäck kostar extra, försäkring tillval.
Pris per månad: 3595 kr (mercedes-Benz.se)

För dig som vill köra en KIA erbjuds Sportage 1.7 CRDi 2WD Advance för fr. 4091 kr/månad och Volkswagen erbjuder T-Roc från 2795 kr per månad.

Carplus erbjuder nya Jaguar E-Pace (D150 2.0D 150 hk 4WD Automat) till månadskostnad från 5999 kr. För ett liknande månadsbelopp (5899 kr) kan du köra en Optimum-utrustad Mazda CX-5 (2.2 184 hk, 6 aut, AWD).


Priserna för den här artikeln är hämtade från sajter som visas på Google vid sökning efter ”suv privatleasing” och dessa inkluderar leaseonline.se, peugeot.se, mercedes-benz.se, carplus.se, mazda.se, volkswagen.se m.fl. Inget företag har sponsrat innehållet i den här artikeln på SUVTEST. Reservation för faktafel, prisfel, innehållsfel, ändringar och liknande som påverkar giltigheten för innehållet ovan. SUVTEST ansvarar inte för ditt val och tillhörande kostnader med att privatleasa en SUV.