Hur du köper riktigt billiga barnkläder

Billiga barnkläder

Det är lätt att hitta nya eller nästa nya barnkläder till ditt barn. Om du bor i skogen och inte har något socialt liv kan det krångla till det, men annars är det bara att börja kolla på nätet och i kyrkan!

Håll utkik efter ”bytardagar” som i praktiken brukar betyda att du kan köpa istället för att byta bort (något du inte har). Frikyrkor brukar vara pigga på att arrangera dessa, där du kan hitta allt från strumpor till barnvagnar.

Var köpa billiga barnkläder?

Tradera är suveränt för dig som har tiden att buda. Vi har köpt åtskilliga plagg för så lite som 1 kr + frakt. Ibland är det nästan nytt och ibland kostar det några tior. En felfri overall för vintern för under 50 kr, slå det om du kan!

Blocket är ett annat hett tips. Det ska mycket till om du inte hittar barnkläder i mängder, för allt från några tior till några hundra kronor. Inte sällan får du tiotals plagg i olika storlekar för hundralappar, att jämföra med vad nya barnkläder kostar.

Vad är rätt storlek?

CL står för CentiLong dvs hur många centimeter långt ditt barn är. Det börjar således på 50-något och stiger när barnet blir äldre och längre. De första månaderna går det otroligt fort så bli inte förvånad om du snart sitter med flera plagg som aldrig använts. Det är av den här anledningen till att det är lätt att hitta beg. barnkläder.

Vad är bra modell/utseende?

Lång- och kortärmade bodys med tre knappar i grenen, strumpbyxor, strumpor, byxor etc. Praktiskt taget allt du kan tänka dig och lite till. Har du bra tvättmöjligheter hemma kan du göra rent nerskitade kläder snabbt, har du tillgång till tvättstuga för hela området kanske du behöver köpa på dig några extra plagg.

Undvik att köpa byxor när barnen bara är några månader gammal, bättre med leggings/mjukisbyxor utan knappar och dragkedjor. Allt som kan bli hårt att sitta på såsom en söm eller dragkedja kan göra ont.

Tänk även på att plaggen ska kunna gå att dra på omlott dvs inte över huvudet, det kan vara otäckt för barnet.
Ett jättebra plagg är en sparkdräkt (tröja och byxa i ett) och gärna en utan ”fötter” på så att barnet har något att växa i. Komplettera med strumpor.

Vilka material är bra?

Bra plagg i början är tillverkade i stretch-material så att det blir lätt att trä i barnets armar i de ganska små hålen för ärmarna och över huvudet. Du vill inte råka trycka till på fontanellen med ett finger bara för att ”hon/han ser så snygg ut i den här tighta t-shirten”. Tänk praktiskt och enkelt. Det är ju inte direkt så att barnet kommer ligga tyst och stilla när du trär tröja över huvudet, om du trodde det?