Amazon-köp: Eltandborste (Oral-B – Vitality 100 CrossAction).

Vad tycker Björn om Oral-B - Vitality 100 CrossAction?

Barnen fick eltandborstar i julklapp 2021 och det har verkligen fungerat bra. Alla med småbarn vet att proceduren runt tandborstning kan vara utmanande. Ibland går det galant och ibland är det en kamp att få alla att göra det. Så några månader senare, när pappa Björn surfade på Amazon kom tanken om att iallafall kolla upp priset.

Barnens modeller kostade 500 kr/st och det var aningen mer än vad jag kände mig bekväm med att betala. Ett handdriven tandborste har fungerat bra i alla år. Men å andra sidan; bara för att det finns manuella rakhyvlar använder jag för det mesta en rakapparat (samma Philishave som jag haft sen 1996). Så det argumentet föll direkt.

Valet föll på en Oral-B – Vitality 100 CrossAction som 30 juni 2022 kostade 179 kr. Ett medföljande borsthuvud, som jag ogillade vid första körningen. Jag applicerade kanske för mycket tryck för oj vad öm jag blev efter första rengöringen. Men också oj på vad skönt det kändes i munnen efteråt (en befriande uppgradering av munhygienen).

Att använda eltandborsten varje dag har jag lärt mig, det är inte en bra idé. Iallafall inte med det hårda borsthuvud jag har idag. Så jag varvar elektrifierad rengöring av tänderna med en vanlig tandborste. Ungefär 50/50 utan att ha haft närmare koll. Framtida köp är en mjukare borste men prissättningen är som för bläckpatroner; billig enhet och utbytbara borsthuvuden som kostar mer än enheten. Klassiskt.

Fördelar:

  • Kommer åt längst bak i munnen där en vanlig tandborste kan vara mindre effektiv
  • Stadig konstruktion, ligger bra i handen.
  • Borsta tänderna har blivit rent av roligt.
  • Laddaren kan användas till fler av Oral-B:s modeller.

Nackdelar:

  • Högt pris för extra borsthuvuden
  • Medföljande borsthuvud för hårt
  • Kort batteritid