Idag gjorde jag en lustig upptäckt. Emanuel Karlsten, webbredaktör för Dagen.se, var vänlig och sände mig en invite till Jaiku. Vid registreringen visade det sig att användarnamnet “sennbrink” redan var upptaget!

Vem f-n har tagit mitt namn tänkte jag, kollade upp sennbrink.jaiku.com och där visades ett par inlägg som jag mycket väl kände igen. Det var mina egna inlägg. Jag har alltså suttit flera månader och suktat efter en invite till Jaiku men har hela tiden haft ett konto där..

Behöver vi invites?
Jag kommenterade nyligen fenomenet invites på Bloggy och andra tjänster som är mer eller mindre under utveckling. Min hållning är att invites är av ondo och att de tvärt emot vad andra tycker, motverkar de intresseskapande strömmningarna som jag förmodar att invites ska locka till.

Hög skrytfaktor vs. personlig nytta
Visst kan det vara exotiskt att få tillgång till en tjänst före alla andra. Det kan kännas exklusivt och som att man är utvald eller rent av betrodd. Men med en ödmjuk inställning till den senaste hypen går det minst lika bra att sitta vid sidan av och observera. Det är inte alltid som du går med vinst bara för att du har tillgång till det senaste verktyget.

Ett annat perspektiv på ovanstående är att jag har den här hållning just för att jag inte alltid fått tillgång till betatjänster. Det här skulle kunna vara ett försvarstal i syfte att trycka ner känslorna av att stå utanför och inte få vara med. Eller vad tror du?