Äktenskapsförord

När det oväntade inträffar. När det oönskade inträffar och allt ställs på din spets och muntliga överenskommelser blir vatten värda. Det är då du kan tacka dig själv för att du har alla juridiska dokument i bankfacket. Fortsätt läsa om en situation där ett äktenskapsförord kan stötta alla inblandade genom en jobbig process.

Nyligen hände en sak som jag vet kommer att påverka människor nära mig. En person dog. Han lämnade ingen fru efter sig men fem barn. Nu pågår en process där avslut ska ske, ägodelar ska delas upp, testamente ska bestämma vem som går vad osv.

Jag känner till alla inblandade och skulle tro att alla som påverkas kommer att kunna lösa allt sinsemellan, men det bygger på att det finns en vilja att behålla relationer långsiktigt, eftersom kortsiktigt handlade såsom att öppna upp för tolkning av ett testamente kan skapa problem, oro och konflikter. Det vill ingen.

Äktenskapsförord

Stäng dörren till fri tolkning:

Det räcker med att läsa kvällspressen en vecka för att finna någon artiklar om problem kring ett arv, rättsprocesser och krav på omtolkning av testamenten. Kan du tänka dig hur mycket som hade kunnat lösas smidigt med rätt uppsättning juridiska dokument?

Äktenskapsförord stöttar relationer:

Och det behöver inte handla om dödsfall för att juridiken ska komma på tal. När alla är kära och sambos flyttar ihop är ett samboavtal ett vettigt tillskott till högen med papper hemma. När äkta par bildas kan sprudlande kärlek, drömmar om framtiden och så mycket praktiskt runt bröllopet komma ivägen för ett äktenskapsförord.

Men förordet är ett juridiskt dokument som kan underlätta i framtiden, om t.ex. en part kommer från en förmögen familj och den andre inte gör det. Då kan det finnas önskemål om att skydda förmögenheten från en ev. skilsmässa. Detta om något skriver skvallerpressen om titt som tätt.

OBS: Länkar nedan kan från tid till annan vara annonslänkar/affiliate-länkar till juridiskadokument.nu

Äktenskapsförord skyddar ägarskap:

Fast det behöver inte handla om att skydda pengar eller investeringar (äktenskapsförord är inte enbart överklassen förbehållen). Vanligt folk så att säga kan ha intresse av att sätta upp ett äktenskapsförord. Finns det så kallade särkullbarn (länk till SEB) med i familjen kan ett äktenskapsförord dessutom avtala bort giftorätten och göra det tydligt vad som klassas som enskild egendom, för ev framtida skilsmässa eller i värsta fall dödsfall. Vem som har rätten till ett helt företag kan regleras i ett äktenskapsförord.

Äktenskapsord kan köpas online:

På juridiskadokument.nu läser du mer om och köpa (betala via Klarna) färdiga avtal/mallar för t.ex. förhållandet giftorättsgods till enskild egendom. På juridiskadokument.nu finner du även juridiskt korrekta avtal för arvskifte, äktenskapsskillnad och begäran om bodelning vid en sambos bortgång.