44,7% vet inte vilken SUV de ska köpa

En högst ovetenskaplig undersökning på SUVTEST under april 2019 visar att nästan hälften av alla besökare kommer till SUVTEST för att de är osäkra på vilken SUV som är rätt köp. De vill sannolikt ha fakta och sannolikt även bli inspirerade samt styrda i rätt riktning.

Det är inte lätt att veta vilken SUV man ska köpa när var och varannan granne köper ett högbygge eller iallafall något på fyra hjul som inte är en klassisk personbil. SUV:ar 2019 eller från de senaste åren är inte oekonomiska om de inte ställs mot en personbil. Men så har det alltid varit. Det är inget nytt.

Klart du ska köpa en SUV eller en cross-over! Du får en modern bil som biltillverkare satsar på. De stora biltillverkarna lägger ner modeller som är personbilar och satsar utvecklingspengarna på SUV:ar. Du kan idag dessutom köra SUV med hybridmotor under huven. Bara en sån sak?

SUV-trenden visar inga tecken på att mattas av. Bilsalongen i New York nyligen visade upp såväl stora som små SUV:ar och cross-overs. Hyundai kommer t.ex. med en modell som är mindre än lilla Kona. Hyundai Venue heter den bilen. Snart finns det ingen storlek, inget segment som inte är befolkat av en cross-over.

Är du också osäker på vilken SUV du ska köpa? Gå till den utförliga guiden på SUVTEST för mer kunskap och mer inspiration: https://bjornsennbrink.se/vilken-ar-den-basta-suven/