4 mini-SUV:ar med hybrid under huven 2019

SUV + hybrid är en sökning som blir allt mer populär. Helt galna bensin- och dieselpriser i kombination med höga skatter gör att det fortfarande kan bli billigare att köra en hybrid eller plugin-hybrid. Fast alla vill inte köpa en stor bil, eller kompakt-SUV, utan nöjer sig med en mindre bil. Vilka bilmodeller finns det att köpa i Sverige 2019 som kombinerar SUV-utstrålning med hybridteknik?

Mini-SUV eller Cross-over?

Det lutar åt att den senare benämningen är korrekt när nedanstående bilmodeller presenteras. En SUV får du än så länge se dig om i stjärnorna efter som SUV ska inbegripa något mer än AWD. Här kommer i vilket fall som helst fyra olika bilmodeller som du kan köpa när du är på jakt efter en liten ”SUV” med hybridmotor.

Kia Niro

Eftersom väntetiden på en Kia Niro EV (e-Niro) är upp emot åtta månader (mars/april 2019) kan den tekniskt enklare hybriden var ett bra köp i väntan på din batteribil och även för att spara pengar på fordonsskatten. Handlare runt om i Sverige har bilar av 2018 och 2019 års modell med noll eller få mil på mätaren. För strax över 230 000 kr blir du ägare till en Kia Niro Hybrid 1,6. Plussa på 100 000 kr och bli ägare till en Kia Niro Plugin-Hybrid (räckvidd upp till 58 km). Lägg till ytterligare 100-tusen för att köpa en e-Niro (ca 400 000 kr).

MINI Countryman

Plugin-hybriden för dig som vill köra en bil med chic utstrålning och tillförlitlig teknik. Att BMW äger MINI är inte till någon nackdel och bilarna är underhållande att såväl se på som att köra. Nya hybrider kostar från strax under 380 000 kr. Räckvidd enligt tillverkaren på eldrift är upp till 40 km för MINI Cooper SE Countryman ALL4.

Lexus UX

För dig som vill köra en självladdande hybrid. Lexus gör en stor sak av att självladdning är bättre än en dieselbil. Det är sant. Än bättre är dock en plugin-hybrid om det finns möjlighet att ladda. När det saknas laddning kan en vanlig motor i kombination med ett eller flera batterier dock vara den förnuftigaste köpet. UX-modellen kommer 2019 med ett instegspris om ca 340 000 kr, även om det är väldigt lätt att kliva över 400-tusen kronor med några tillval.

Volvo XC40

XC40 T5 Hybrid är en variant av Volvos minsta SUV/cross-over med kombination bensin/el som ger 262 hk. För att köra XC40 med hybrid-teknik måste du skrivande stund abonnera på bilen. Volvo XC40 T5 Twin Engine R-Design Intro Edition kostar fr. 7999 kr per månad (1500 mils begränsning per år).