2020 Land Rover Discovery Sport

Brittisk lyx. Sisådärna kvalitetsrykte. Men väldigt komfortabla och hyper-kompetenta offroad. En SUV för dig som gärna betalar för premium och som inkluderar i aftonbönen en rad om att slippa besöka verkstaden alltför ofta. För dig som saknar Saab med andra ord, minus det faktum att Saab aldrig var premium oavsett vad PR-materialet målade upp på slutet.

Land Rover Discovery Sport är i den här tappningen en ansiktslyftning. Små saker under ytan som inte syns ska göra livet bättre för dig som förare och/eller ägare. Praktiskt med sju säten (som äter 600 liter av lastutrymmet), mildhybrid men fortfarande en fem år gammal grundkonstruktion.

Invändigt är det välbekant för dig som suttit i en LR Disco Sport på senare år. Tacksamt att mittkonsolen har ett par vred istället för all-in-skärmar. Tacksamt också att hela interiören är sin egen när det kommer till utformning. I en tid där många bilmodeller liknar varandra får du något unikt i en Land Rover. Är det kantigt du söker är det kanske en Discovery som du ska köpa snarare än en mer ”modernt” designad Velar eller Evoque.

Utvändigt är det nya strålkastare som kanske är det mest utmärkande i exteriören jämfört med pre-facelift och uttrycket i fronten är inte lika kantigt som tidigare. Några procents mer vridstyv grundplåt har dessutom bidragit till att sänka vägljud och öka känslan av kontroll när vägarna böjer sig i färdriktningen.

Under huven är det beskedliga kreationer som döljer sig. Diesel med mildhybrid som uppges sänka förbrukningen med 7%. Gemensamt för motorerna är att dieselknattret är mer avskärmat jämfört med tyska konkurrenter men å andra sidan blir du frånåkt av tyskarna överallt förutom i terrängen (där ingen kan matcha Land Rovers erfarenhet och teknik).

Motoralternativ och priser i Sverige (okt. -19)

  • D150 AWD Automat, dieselfyra om två liter som ger 150 hk – från 393 900 kr
  • D180 AWD Automat, dieselfyra om två liter som ger 189 hk – från 417 900 kr
  • D240 AWD Automat, dieselfyra om två liter som ger 240 hk – från 459 000 kr
  • P200 AWD Automat, bensinfyra* om två liter som ger 200 hk – från 406 900 kr
  • P249 AWD Automat, bensinfyra* om två liter som ger 249 hk – från 454 900 kr

* Bensinmotorerna är turboladdade.