2017 års Lexus NX 300h Hybrid är inte en terräng-duglig crossover

Lexus NX 300h Offroad

Fast Lane Car:s Nathan Adlen tog en premium-SUV till skogs: Lexus NX 300h (hybrid). Första delen av terrängbanan, grusväg med lutning, gick bra. Värre gick det i steg 2.

Lexus NX 300h visade sig från sin allra sämsta sida när Nathan försökte svänga bilen i vad som kan liknas vid ett djupt dike, som svänger.

Steg 2 på Gold Mine Hill är en passage där ”vägen” svänger, samtidigt som ”vägens” högra sida är mycket högre än den vänstra, samtidigt som det lutar uppför.

Det som händer när du tar den svängen är att höger bakhjul lättar, samtidigt som vänster framhjul gräver sig nedåt, samtidigt som du förlorar grepp för att du svänger.

Lexus NX 300h klarade in steg 2 förrän svängen togs i en högre hastighet. Att köra snabbt i skogen är dock inte att rekommendera, du kan träffa en sten och hamna snett samt slå sönder något under bilen. Ska man inte göra, inte bra.

Hur som helst: Med lite mer fart i början lyckas Lexus NX 300h ta sig förbi steg 2. Att det inte gick i början kan bero på flera saker: Däck som är mer lämpliga för asfalt. Inga program för offroad-körning. Elektrisk drivning av bakaxeln dvs ingen kardan.