Varning för Telias webbhotell

Jag jobbar nu i november med en webbplats som runt jul ska flyttas till FS Data. Innan det sker är jag fast med Telia och det webbhotellet är det sämsta jag arbetat mot sen jag började med webbplatser i slutet av 1990-talet.

WordPress används på den aktuella webbplatsen och jag har gjort det optimeringsarbete som jag alltid brukar göra. WP Super Cache har varit aktiverat och htaccess har de regler som ska finnas för utgångstid mm. Detta minskade laddningstiderna från 1 minuter till i vissa fall bara några sekunder. Fast ibland blev laddningstiden upp emot 30 sekunder (ibland en hel minut) och en så långsam webbplats vill ingen besöka.

Jag hade sett att flera andra upplevt problem med anslutningen mot databasen efter att de uppgraderat till WordPress 4.0.1 och började planera för en nedgradering. Samma dag som jag påbörjade backuperna snurrade den hos Telia placerade sajten utan hick-ups. Inga tendenser till tappad anslutning och jag vara fem gånger så produktiv som dagen innan.

En möjlig orsak till att sajten fungerade okej kan vara att jag fulhackade WordPress-kärnan. Jag stängde av autosave. Det blev sista utvägen efter att ha testat WP Super Cache, att deaktivera alla plugin osv.

Att redigera WordPress-core är inte rekommenderat. Här gäller det dock en sajt som är i behov av stora innehållsmässiga uppdateringar på kort tid och att vänta en minut efter varje musklick går bara inte.

Det arga fingret på den utvalda bilden är fotograferat av Eric Allix Rogers