WordPress-konsult

WordPress-konsulter är frilansare som jobbar brett med WordPress. Vi är inte programmerare eller designers, vi är de du ringer till när du kört fast med ditt eget WordPress-arbete eller när du söker ett alternativ till en (dyr) reklambyrå eller webbyrå.

Du behöver inte hela kakan, bara utvalda bitar?
Du köper precis det du behöver, det du vill ha för stunden.

WordPress-konsulter arbetar direkt och indirekt med WordPress
Direkt i den meningen att det rör sig om operativt arbete på WordPress-plattformen. Det kan vara uppgraderingar av WP-versionen, anpassning av WP-tilläggen, WP-temat och arbete med att skapa riktigt bra content (på en WordPress-webbplats). Det kan även vara SEO-arbete on-site eller rådgivning om SEO off-site.

Indirekt arbete med WordPress handlar om att optimera din WP-webbplats med målet att öka antalet leads, skapa fler kontakter för säljare att bearbeta.

Indirekt arbete med WordPress kan också vara att jobba med publiceringsflöden, modeller för hur content på din WordPress-webbplats ska sändas via t.ex. MailChimp för att nå prenumeranterna av ditt nyhetsbrev.

En stor fördel med WordPress är mångsidigheten
Det handlar inte alltid om att bygga en perfekt designad, super-funktionell webb med tillhörande mobilapp. Det kan lika gärna vara en småföretagare som behöver hjälp med uppgraderingar, att tillföra en kalenderfunktion eller en Instagram-widget.

WordPress är en enormt populär plattform för webbpublicering, för webbmarknadsföring, försäljning och kundsupport. Företag, föreningar, församlingar och privatpersoner inser nyttan med flexibla WordPress för att nå ut till sina intressenter, medlemmar och kunder.

WordPress är alltså den gemensamma nämnaren. Samtidigt är de exakta arbetsuppgifterna olika uppdrag för uppdrag. Det går inte att säga att en WP-konsult arbetar med en eller flera specifika saker. WP-konsulter har kompetensen att göra många olika saker på WordPress-plattformen och förmågan att på ett pedagogiskt vis förklara varför en lösning valdes framför en annan.

Mitt arbete som WordPress-konsult från hösten 2016 har inkluderat stort och smått. Sennbrink Kommunikation har fått uppdrag av tidigare kunder, etablerade kundrelationer som burit frukt år efter år. Detta samtidigt som jag, Björn Sennbrink, fortsatt att arbeta som anställd digital marknadsförare hos researrangören Contour Air i Örebro.