Uppföljning #1: Stängningen av BVC Brickebacken

Closed

En dag i rampljuset. Släkt och familj visade gillande. Mitt första blogginlägg resulterade i tre artiklar hos SVT Örebro med tillhörande intervju av ansvariga politiker och politiker i opposition. Fast det räcker inte.

Det handlar inte om att jag är faktaresistent. Jag ser problemet med att det saknas personal. Härligt dock att det faktiskt sker en rekrytering nu. Det skedde inte i januari när jag bloggade första gången om BVC-stängningen.

Beskedet just nu är jag att BVC Brickebacken ska öppna efter sommaren eller till hösten 2017. Dit är det 5-6 månader. Under tiden ska ca 560 barn med familjer skyfflas runt på andra vårdcentraler med tillhörande tidsspillan och infektionsrisk genom att små barn i onödan måste vistas på stadsbussar.

Vad händer om det inte tillkommer ny personal för att möta vårdbehovet? Kommer BVC Brickebacken att fortsätta hålla stängt?
Detta har inte ventilerats. Nu tror jag alla inblandade hoppas på det bästa. Jag efterlyser en bättre framförhållning. Problemet med att det saknas personal kan inte bara vara ett bekymmer i Brickebacken.

Det talades om att vårdcentralerna har ett gott samarbete. Om nu samarbetet är så bra, varför togs ändå beslutet att skyffla runt barnen?
Svaret var att detta övervägdes men att idén skrotades. Patientsäkerhet var argumentet. Det är svårt för mig som lekman att bemöta. Jag har för lite kunskap om vårdens processer. Det är alltså ett perfekt argument som bara kan bemötas av den politiker eller landstingsanställde med erforderliga kunskaper.

Reaktioner och inslag:

SVT Örebro: BVC-stängningen – Regionen följer inte sina egna regler
SVT Örebro: Ingen barnavårdscentral i Brickebacken

1 svara

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] med stängd barnavårdscentral (läs här, här, här och här) spädde ytterligare vår längtan härifrån. Tragiskt men sant. När området inte kan erbjuda en […]

Kommentering är stängd.