Sfäriskt foto av Örebro #1

Google Views är en ny tjänst där du med din kamera tar sfäriska bilder för vidare publicering på Google Maps.

Idag på vägen till kontoret stannade jag intill ombyggnationen av konserthuset i Örebro. Det ska byggas ett nytt och större kulturhus på platsen. Stora delar av vad som idag kan beträdas till fots kommer i framtiden att vara bebyggt. Dokumentation av en stads ytor är viktigt.

Nedan visas ett inbäddat sfäriskt foto taget intill Elimförsamlingen på Nygatan, intill Svartån och på den cykelbana som idag är avspärrad och som slutar där byggplatsområdet börjar. En liten miss skapade ett svart fält, annars helt okej resultat för första gången med iOS-appen: https://itunes.apple.com/se/app/photo-sphere-camera/id904418768

Bilden som visas ovan sparades även i min iPhone. Storleken på bilden är 10240 x 5120 px (15,9 MB på hårddisken). Sfäriska foton på det här viset är Googles sätt att dokumentera platser som de själva och deras partners inte nått med Street View. Det kan röra sig om platser såsom cykelbanor, skog och mark där det inte finns vägar eller fjällmiljöer som är omöjliga att dokumentera utan hjälp av oss användare.

Photo Sphere Camera
Från Google, Inc.
Skapa vackra 360-graders panoraman och publicera dem på Google Maps. Dessa högupplösta sfäriska foton på upp till 50 megapixlar visar de fantastiska platser du har besökt genom att göra det möjligt att titta upp, ned och runt och dela dem med alla.