Örebro Höst 2014

November 2014 var en grå månad i Örebro. Solen lös med sin frånvaro. Detta skapade samtidigt en möjlighet att fotografera flertalet platser utan väderförändringar. Idag skriver jag om ett videoklipp, ett bildspel, med effekter skapade i Replay-appen på en iPhone 5s.

Bildspelet inleds med Konserthuset i Örebro som byggs om rejält. Vidare över till Behrn Arena till matchen mellan ÖSK och Häcken, samt en bild av Behrn Arena sedd genom ett stadsbussfönster på Rudbecksgatan:

En morgon befann sig Örebro helt inbäddat i tät dimma. Det brukar normalt sett släppa inne i stan men denna dag var även Örebro slott täckt med dimma. Det var inte bara jag som fotograferade slottet den dagen.

Därefter ett par bilder av Trädgårdsgatan, som ska byggas om i närtid. Jag fotograferar gärna platser som ska byggas om eller som är under ombyggnad. Det är bra att minnas hur det såg ut tidigare. Om du söker gamla bilder av Örebro rekommenderas ett besök hos Stadsarkivets bildarkiv.

Avslutningsvis syns konserthusets långsida och det enorma taket ovanför byggnaden, Östra bangatan norrut/söderut samt Järntorget med trädbelysningen på plats.

Ljudspåret i bildspelet är Antony Raijekov – When Waves Trying to Catch a Marvel