Örebro Race Day F1

Örebro Race Day blev så äntligen av. Ett fantastiskt event som lockade ca 10,000 besökare. Trots gnissel i leden vid insläppet så var det nog få som mindes det när Caterhams F1-bil startade upp sin motor. Ett vrål utan dess like fyllde Rudbecksgatan och så här lät det när Marcus Ericsson körde på Drottninggatan:Fotografen till ovanstående (undertecknad) och flera i närheten bar inte öronproppar. Det var ett misstag. Det framgår inte så bra på videoklippet men när Marcus varvade till var det som att någon slog en hammare i huvudet. Sekunderna därefter var det skönsång som aldrig tidigare hörts i centrala Örebro.


Tidigare publicerat:
Den officiella webbplatsens program berättar om att de initialt planerade STCC-bilarna tyvärr uteblir. Jon Olssons Rebellion R2k finns inte heller med längre. Gran Turismo Events kommer istället som det ser ut nu. De har Ferrari, Lamborghini, Porsche, McLaren och Lotus. Ferrari-klubben ska rulla in några bilar är det sagt. En ”känd från Gumball” Lamborghini Countach kommer att visas upp.

Uppdatering 12 sept. -14: En promenad längs Köpmangatan idag (avspärrat från gamla Systembolaget) bjöd på ett märkbart lugn. Framme ovanpå Rudbeckstunneln hördes inga bilmotorer.

F1 Örebro: Läktare på Rudbecksgatan

F1 Örebro: Läktare på Rudbecksgatan

Det enda som bröt tystnaden var klinkande och bankande från de som arbetar med att bygga upp eventområdet. Längs Rudbecksgatan står det två stora läktare, en intill Vågen och en intill Rudbecksskolan. Västerut finns det en gångpassage intill McDonalds-huset ner mot Behrn Tower där fler läktare byggs.

För köpare av super-VIP börjar Örebro Race Day redan 12/9, med sportbilskörning på Örebro flygplats, helikopter(?) till Sjökrogen Katrinelund, ribbåt på Hjälmaren mm.

Avstängda gator: Torsdag 11 september börjar det märkas att Race Day är i antågande. Örebro kommun skriver på sin webbplats om avstängda gator och Länstrafiken har information på sin webbplats om hur stadsbusslinjerna påverkas.

Mycket begränsad framkomlighet: Eventet kommer att ha en mycket stor påverkan på framkomligheten i centrala Örebro. Rudbecksgatan stängs av från Trädgårdsgatan i öster till Östra Bangatan i väster. Halva Våghustorget och delar av södra Drottninggatan samt en stump av Köpmangatan höga nummer stängs också av. Läktare ska placeras på Rudbecksgatan öster om Våghustorget.