De fem populäraste 2014-texterna

2014 är slut. När det här skrivs ligger jul- och nyårsfirandet bakom oss. Budgeten och kommunikationsplanen för 2015 är påbörjad, det är dags att blicka tillbaka på året som gick.

Baserat på data från Google Analytics kan jag idag presentera de fem mest lästa texterna som publicerades på BjornSennbrink.se under 2014:

1) Örebro Race Day F1
(http://bjornsennbrink.se/f1-bil-caterham-orebro/)
Marcus Ericsson blev första svenska Formel 1-föraren på 23 år och för att uppmärksamma det arrangerades Race Day. Att få se och höra en tvättäkta F1-bil rusa fram i över 200 km/h genom Rudbeckstunneln i Örebro är svårt att beskriva med ord. Ett fantastiskt event och om några år kanske vi får se ett helt racelopp inne i Örebro?

2) Bluff: “Kundnöjdhetsundersökning”
(http://bjornsennbrink.se/bluff-kundnojdhetsundersokning/)
Det verkar finnas ett aldrig sinande behov av att söka information om e-postbluffar. Jag skrev ett inlägg om Telia-bluffen våren 2013 och har fortsatt lyfta fram phisingförsöken som dimper ner i inboxar hos svenskarna. Svenska storföretag uppges som avsändare och fenomenet återkommer i vågor.

3) Bluff: “Ditt kreditkort är suspenderat”
(http://bjornsennbrink.se/bluff-ditt-kreditkort-ar-suspenderat/)
Bensinkort är populärt i Sverige, inte undra på att trafiken till mitt blogginlägg om bluffen med OKQ8 som fejkad avsändare hamnade högt på läslistan 2014. Precis som med Blocket-bluffen var det ett stort företag som uppgavs som avsändare, vilken tyvärr nog fick en del att klicka och se sig blåsta på en smärre summa pengar.

4) Bli konsult och utrota arbetslösheten
(http://bjornsennbrink.se/bli-egenkonsult/)
Jag skriver gärna om hur jag ser på konsultrollen, särskilt ställt i relation till hur det är att vara anställd. Det fjärde mest lästa inlägget (som publicerades 2014) är en uppmaning till att bli konsult. Alla kan något. Alla har ett val.

5) Tvångs-fertilisering – Lösningen på kvinnofällan?
(http://bjornsennbrink.se/tvangs-fertilisering-losningen-pa-kvinnofallan/)
En text av en gästbloggare. Tvångsfertilisering föreslås som lösning på kvinnofällan. Jag valde att publicera texten eftersom dess andemening ligger mig varmt om hjärtat. Det kommer fler inlägg under 2015 på samma tema.