Vida Webben ur Björn Sennbrinks perspektiv

Allt relaterat till webben..

LiveStreaming: Katch blockerades av YouTube och HBO gav sig på Periscope

Live-streamingen via Meerkat och Periscope rullar vidare med nya hinder att överkomma. Katch, en slags inspelningstjänst för Meerkat blockades av YouTube i ca. ett dygn den gångna helgen och HBO har bett Periscope att inte tillåta streams som visar Game of Thrones.

Katch/Seen.co fick se sitt YouTube-konto blockerat i helgen. Det är oklart exakt varför de blockades inleddes men det troliga är att YouTube fick kalla fötter efter att HBO gått på Periscope om att inte tillåta upphovsrättsskyddat innehåll i de streams som tjänsten förmedlar mellan sina användare.
Läs mer

Mer Meerkat

Den hypade appen Meerkat, som låter dig streama video live via Twitter, har fått nya kompisar: Meerkatch, Meerkat Streams, Meerkat Roulette och #lookats

Meerkat, som jag skrev om för några dagar sen är den senaste coola appen som alla vill använda. Den lanserades i samband med South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas och appen har laddats ner mer än 100,000 gånger. Twitter-kontot för Meerkat har redan fler än 220,000 följare.

Meerkat Streams (http://meerkatstreams.com/) är en webbtjänst som samlar ihop streams och som gör det enkelt för dig att växla mellan olika streams. Menyvalet ”Upcoming” tycker jag är det mest intressanta. Där visas schemalagda streams med nedräkning. Du behöver fortfarande appen för att titta på streams.

Läs mer